Jacht kopen

Het kopen van een jacht doe je niet elke dag. Soms merken we aan onze klanten dat ze nog niet helemaal weten wat ze precies willen. Bij Jachtmakelaardij Nicolaas Witsen hebben we veel verschillende goed onderhouden motorjachten in de verkoop. Bijna alle jachten liggen in onze hallen in Alkmaar. Droog en schoon onder dak, zodat u op uw gemak kunt kijken en vergelijken. We gaan graag met u aan boord om te ontdekken wat bij u past.

Heeft u uw droomjacht gevonden? Wij verzorgen de financiële en administratieve afhandeling en alle benodigde documenten, zoals de koopovereenkomst, de akte van levering en een eventuele keuring. Ook checken we of de btw betaald is, of er geen hypotheek op rust en of het kadastraal geregistreerd staat. Door onze ervaring weten we waar we op moeten letten. U komt niet voor verrassingen te staan.

Ook na aankoop is uw jacht bij ons in goede handen. Wij bieden een totaalpakket aan mogelijkheden voor stalling, onderhoud, reparatie, refits en betimmering. De watersport zit ons in het bloed.

Nicolaas Witsen - jachtmakelaardij
Nicolaas Witsen - jachtmakelaardij

Verkoop van uw jacht

Er komt nogal wat bij kijken als u uw jacht wilt verkopen. U doet dat niet elke dag en daarom kan het een hele opgave zijn. Jachtmakelaardij Nicolaas Witsen neemt u het verkoopproces van A tot Z uit handen. Hieronder leest u hoe we dat doen.

Allereerst is er een kennismakingsgesprek. We bespreken wat uw wensen zijn en vertellen u vrijblijvend over de mogelijkheden en de courtage. Natuurlijk nemen we een kijkje aan boord – we willen een goed beeld hebben van uw jacht. We maken een marktscan en u krijgt vrijblijvend advies over de te hanteren vraagprijs.
Als u met ons in zee wilt, leggen we de afspraken vast in een bemiddelingsovereenkomst en gaan we voor u aan de slag.

Om uw jacht zo snel mogelijk te verkopen is een goede presentatie belangrijk. Wij kunnen u helpen bij het verkoopklaar maken van uw jacht. Denk hierbij aan het van boord halen van alle persoonlijke eigendommen en het opruimen en schoonmaken van het interieur. Ook het wassen en/of poetsen van de romp en opbouw, eventueel aanbrengen van anti-fouling of het uitvoeren van reparaties is belangrijk. Hiervoor kunt u natuurlijk ook gebruik maken onze jachtservice.

Is uw jacht helemaal klaar voor de verkoop dan maken wij een uitgebreide fotoreportage en stellen we de specificaties op met een gedetailleerde omschrijving. Na uw akkoord voeren wij uw jacht in ons systeem in en wordt hij geadverteerd op onze website en diverse (inter)nationale verkoopsites.

U wilt natuurlijk de best mogelijke prijs ontvangen voor uw jacht. Daarom voeren wij samen met u de onderhandelingen met de mogelijke koper. Stemt u in met het bod van de koper, dan stellen wij het verkoopcontract en de akte van levering op. Natuurlijk houden we u doorlopend op de hoogte van de ontwikkelingen en verzorgen we de financiële en administratieve afhandeling tot in de puntjes.

De beste verkoopkansen heeft u als u gebruik maakt van onze verkoophal in Alkmaar. In de zomerperiode kunt u uw jacht gratis in onze verkoophal laten plaatsen. Na oktober kan uw jacht in onze winterstalling worden opgenomen (bekijk de tarieven). U kunt uw jacht natuurlijk ook in uw eigen jachthaven laten liggen, zodat u er gedurende de verkoop nog gebruik van kunt maken.

Nicolaas Witsen - jachtmakelaardij
Nicolaas Witsen - jachtmakelaardij
Nicolaas Witsen - jachtmakelaardij
Nicolaas Witsen - jachtmakelaardij