Over ons

Nautisch Centrum Nicolaas Witsen is een begrip in Alkmaar en omgeving. Al in 1853 zijn wij begonnen met reparatie en nieuwbouw van schepen. Op de werf zijn veel schepen gebouwd en ons archief bevat van de meeste schepen nog documentatie en tekeningen. Een historie om trots op te zijn. De werf heeft zich onder leiding van Remon de Nijs verder gespecialiseerd in winterstalling, onderhoud, reparatie en refits.

Die rijke historie is natuurlijk mooi, maar we zijn gelukkig met de tijd meegegaan. Met onze moderne hijs-, helling- en transportmiddelen krijgen we elk type jacht veilig op het droge. Een 50-tons portaalkraan en een helling voor schepen tot 300 ton zijn daarvoor ons gereedschap. Ook het transporteren van uw jacht en het afmasten van zeiljachten verzorgen wij met moderne middelen.

We bieden u graag een totaalpakket. Daarom omvat Nautisch Centrum Nicolaas Witsen ook zijn eigen Jachtmakelaardij om u te helpen bij de aankoop of verkoop van uw jacht. En heeft u onderdelen, onderhoudsproducten of accessoires nodig? Dan kunt u terecht in onze watersportwinkel Bootschappen Watersport op het werfterrein. Zo heeft u alles bij de hand voor weer een heerlijk, zonnig watersportseizoen.

Over ons
Over ons

Nieuws

10-01-2019 | Boot Düsseldorf 2019

Op 19 januari opent ’s werelds grootste watersportbeurs voor de 50ste keer haar deuren en nodigt alle watersportfans uit om naar Düsseldorf te komen. In 16 beurshallen op 220.000 vierkante meter tentoonstellings-oppervlakte zal een reusachtige belevingswereld rondom het thema ‘360° watersport beleven’ te vinden zijn.

Of het nu gaat om zeilen, motorboot varen, duiken, surfen, peddelen of gewoon ontspannen op het water, bij Boot 2019 komt alles samen. Maar liefst 1.500 zeil- en motorboten worden verwacht. De fabrikanten komen uit 70 landen en het bezoekerspubliek is nog diverser: de organisatie rekent op bezoekers uit 102 verschillende landen.

De jachtmakelaardij van Nicolaas Witsen zal het gehele aanbod gebruikte jachten presenteren op een beurswand van onze mediapartner YachtFocus. U bent van harte welkom in Hal 17 op standnr. A21.

De beurs is van 19 t/m 27 januari 2019 dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

Lees meer over de beurs op www.boat-duesseldorf.com

20-12-2018 | Nieuwe website Nautisch Centrum Nicolaas Witsen

Vlak voor de Kerst is onze nieuwe website gelanceerd!
We hebben hard gewerkt om een mooie, moderne en duidelijke website te creëren. Hierin komt duidelijk naar voren dat Nautisch Centrum Nicolaas Witsen u een totaalpakket kan aanbieden. Bij ons vindt u alles wat u rondom het vaarseizoen nodig heeft: van zomer- en winterstalling tot onderhoud, reparatie, refits, scheepsbenodigdheden en de aan- en verkoop van uw jacht.

Het team van Nautisch Centrum Nicolaas Witsen
wenst u fijne feestdagen en een prachtig 2019!

Wij horen graag van u wat u van onze nieuwe website vindt!
U kunt uw feedback sturen naar: makelaardij@nicolaaswitsen.nl

Kijk voor onze openingstijden tijdens de feestdagen naar het nieuws-artikel ‘Openingstijden tijdens de feestdagen’.

20-12-2018 | Openingstijden

Openingstijden werf:
maandag t/m zaterdag van 9:00 – 17:00

Openingstijden jachtmakelaardij:
maandag t/m zaterdag van 9:00 – 17:00

Openingstijden Bootschappen watersportwinkel:
maandag 13:00 – 17:00
dinsdag t/m zaterdag 9:00 – 17:00

01-12-2018 | Verplichte keuring reddingsvlotten

Verzekeraars hebben watersporters verplicht om elk drie jaar hun reddingsvlotten te laten keuren. Bootschappen.nl verricht deze keuringen voor alle merken reddingsvlotten, dankzij samenwerking met een officieel keuringsbedrijf.
De keuring duurt zo’n zes weken, waarna de klant het keuringscertificaat krijgt.

Wie hiervoor vóór Kerst een afspraak maakt met Bootschappen.nl kan profiteren van een scherpe aanbieding.